fredag 30 oktober 2009

sizeeleven

Jag har under årens lopp samlat på mig en del sneakers. Något mer än genomsnittet skulle jag tippa. Jag har alltid hävdat att jag inte är en samlare, utan en användare. Men när jag nu håller på att gå igenom mina sneakers så upptäcker jag att merparten inte är använda.

Det började som en idé för att jag skulle kunna få en överskådlig blick över vad jag hade i alla dessa kartonger. Jag fick enorm hjälp av Olle och hans crew (hej Jonas) på Wolfgang (aka Jordan-Olle från Air-Jordans.com) som snickrade ihop siten åt mig. Det var över ett år sen. Sen var det bara upp till mig att lägga upp alla skorna...

Trots att jag lejt bort jobbet med att fota skorna till Erik J och J-Bawls så tar det enorm tid. Jag har nu lagt upp ca 400 par. Det är bilder på kanske 250 av dem. Och jag har ca 300 par kvar att lägga upp.

Men nu verkar folk börja hitta sidan - så jag antar att jag måste skynda mig att lägga upp de sista rackarna. Det började med en tysk blog i helgen. Den heter sneakerized.com och är på tyska, vilket jag inte kan... Men sen hittade Eukicks den nyheten och skrev om det på sin site. Så nu är cirkusen i full gång. Stress...

Höst i Svedmyra


Vaknade till en gyllenbrun värld i morse. Märkligt att naturen blir så vacker när den håller på att ruttna

torsdag 29 oktober 2009

14-8 på två månader

Vi har 14 collab produkter kvar att släppa i år. Med 8 olika märken. Och det är bara 2 månader kvar. Det kommer att bli ett bra race i November-December...

onsdag 28 oktober 2009

Nike Cassette Playa Stadium Jacket


Landade nu och finns i begränsad upplaga (2 st..). Så det är bara att sno på ner till din lokala sneakersnstuff

5 december släpper vi dessa


Bättre bilder och mer info kommer inom kort

Blog material




Fotograf Sebastian Skarp bjuder in till vernissage nu på fredag 30/10, med start klockan 17.00 på Folkbaren, Hornsgatan 72.
Utställningen heter SÁMI SOGA LÁVLLA (song of the Samí people) och är en dokumentär utställning från Sapmí.

Bilderna kommer från två resor till Sapmí som gjordes under 2008.

Välkomna!

tisdag 27 oktober 2009

Influensa skorna

Landar hos sneakersnstuff i slutet av veckan. De här skorna kommer från den tiden då jag tyckte att Jordan skorna blev sämre och sämre, men Jordan blev bättre och bättre.

Faktum är att jag tycker att skorna är snyggare nu än vad jag tyckte då. Kanske jag som är seg, eller Nike som var före sin tid?

måndag 26 oktober 2009

Ledig idag


Har mina vänner Rikard och Elin på besök, så jag har tagit två dagar ledigt. Idag har vi dragit runt till Sveriges sämsta galleria - Globen i ett hopplöst försök att hitta större pyjamaser till våran 7 kilos klump.

Bättre var det på Gamla Enskede Bageri där vi stannade för att fika. En mysig dag tycker jag nog

söndag 25 oktober 2009

Far och son


Under helgen så har vi fotat alla som jobbar hos sns stockholm inför vår nästa collab. Jag tog med mig lillgrabben och körde the Royal Tennenbaum stilen

fredag 23 oktober 2009

Nästa vecka

Kommer dessa tjusiga mys-dojjor. Bilden stulen från rmkstore.com

Tack Olle



Lunch idag med Jordan-Olle (den 23e såklart). Har inte sett honom på länge, och han hade med sig en present till Charlie (som vi nu nästan helt klart har bestämt att han ska heta).

Det är märkligt att Nike inte kan plocka in dessa till SV.... det hade nog gått att sälja några par. Grymt fina Olle, tack så mycket


Bra grejjer på gång från Nike


Bland annat dessa skönheter Nike Air Classic BW som finns i din sneakersnstuff butik redan nu. Online om en liten stund

torsdag 22 oktober 2009

Mackish som skådis



När vi öppnade 1999 så hamnade vi på Söder eftersom Peters kompis Groo tipsade om att lokalen bredvid dem på Åsögatan skulle bli ledig. Groo pysslade med film, och våra nya goda grannar tyckte att vi skulle göra en reklamfilm vilket vi (dom) gjorde och vi visade den typ 6 ggr på MTV (mitt i natten). Det var allt vi hade råd med...

Men den är ju snygg

onsdag 21 oktober 2009

Japaner japaner japaner


Mita Sneakers ligger i Japan.
Och Asics är ju Japanskt.
Klart de ska göra en sko ihop.
Ser bättre ut i verkligheten än vad den här taffliga bilden visar. Finns i sneakersnstuff butiken nu. Och online om en liten liten liten stund

domo arigato!

Spanjorer och fransmän



För dem av er som har träffat Ricky från Barcelona så vet ni att han kan vara minst sagt påstridig och enerverande. Men han har ett gott hjärta, och det är synd om honom att de flyttade BBB tillbaka till Berlin.

Lacoste har gett honom chansen att göra något vettigt, och då kör ju Ricky hela vägen. Vi tackade ja till dessa någon gång för länge sen, och Ricky tryckte då upp vår logga på våra lappar. Det var ju snällt av honom. Synd bara att Lacost la dem på en båt för att få hit dem, så de blev försenade så det smäller om det..

Men bättre sent än aldrig antar jag.

Två färger, två kön(?) - mer bilder här

Onitsuka Tiger x Azita

Vad är Azita? Tur att Google har kommit tillbaka efter att ha legat nere i morse... annars hade jag inte haft någon som helst koll. Azita är tydligen en butik i Tyskland. Verkar vara inne på mode mer än sneakers. Men någon har de kammat medhårs i alla fall - för de har fått göra en sko med Asics. Eller med Onitsuka Tiger i alla fall. Samma företag, olika namn...

Skulle ha släppts den 22 oktober, men blivit framskjutna till den 28 november fick jag höra idag. Sneakersnstuff får in en liten skvätt och den bör hamna runt 1199 sek om jag fattat det hela rätt. Och då får man den tjusiga strumpan på köpet.

The Tant - pt 2



påpassligt Teddy - vi ska fan göra en reklamkampanj runt den här tanten

tisdag 20 oktober 2009

Norse Project New Balance 670


På fredag. Ser bra ut

Så går det till hos panagora


Ska prata kassasystem idag. Lagom kul, men nödvändigt. Passade på att använda panagoras toalett. Inbyggda högtalare... jo jag tackar ja

måndag 19 oktober 2009

Reebok The Pump x Sneakersnstuff - 13 bilder säger mer än 13000 ord














20 november. 31 par tillverkade. Pump 20th anniversary vs sneakersnstuff 10th anniversary.

Regler gäller inte för alla

Jag och Johan var ju i Boston för snart ett år sen. Reebok hade bjudit över de 20 bästa butikerna i världen, och vi är stolta att hänga med i den skaran.

Anledningen till att vi var där var för att Reeboks "The Pump" firar 20 år i år. Och tanken var att alla dessa 20 butiker skulle få göra sin tolkning på en av världens största basketskor genom tiderna. Med största menar jag störst till storlek... men också en av de som gjort störst impact på marknaden.

Det lite "udda" i det här upplägget var att skorna bara skulle produceras i 30 par. Och att de bara skulle säljas i den butik som har gjort dem. I kölvattnet på den resan så dök det upp en del motsägelsefulla regler. En av dem var att vi inte fick prata om det hela - det skulle vara en hemlighet för att "chocka" en värld som varje dag får ta del av minst ett tjog nya tuffa nyheter via världens alla hemsidor.

Jag kan ju idag få fram bilder via internet som Nike inte "får" visa mig när jag ska köpa in produkterna, så det är helt klart svårt att hålla hemligheter nu för tiden.

Så tanken var god tycker jag. Men precis som att hela världen skulle driva med Christer Fugelsang genom att klä ut sig till apor när han kom tillbaka från rymden så funkar det bara om alla är med på det.

Colette är ju Europas kelgrisar när det kommer till Mode. Och har man varit där så förstår man lätt varför. Men, när det kommer till att spela med samma regler som alla andra så är de faktiskt usla. Om det är skor som har släppdatum så kan man lita på att Colette släpper dem några dagar innan. Och finns det en regel om att inte släppa ut bilder på "hemliga projekt" så kan man lita på att Colette släpper ut bilder på "hemliga projekt"


Är du bra på franska så kan du dessutom få lite historia berättad om du kollar in Michaels (från Colette) blog Lamjc.

Det är iofs inte bara fransmännen som har svårt att sitta på hemligheter. Våra tyska kamrater Solebox har också varit duktiga på att bygga sin egen hype. Faktum är att Reebok själva gjorde ett bra jobb när de redan i somras byggde ett helt tält på Bread&Butter mässan i Berlin för att visa upp vad vi gjorde i Boston.

Även Bostons egna hjältar Bodega har visat upp sig, och Aussies Finest (finns tydligen också i Washington nuförtiden) Commonwealth har "läckt" ut lite bilder.

För att inte peka finger för tydligt så ska jag försvara dem med att det verkar som att dessa regler som Reebok har satt, inte har kommunicerats till alla inblandade. Och vem vill inte gärna skryta om att man är med.

Nu, med en dryg månad kvar till släppet så kanske det är läge för oss att börja posta smygbilder i alla fall. Jag ska se om jag kan leta upp provet vi har fått och ta några fantasieggande bilder som ni ska få se och tycka till om.

All in all - det har varit ett roligt projekt att jobba med. Och det ska bli kul att få presentera hela idén om en inte alltför avlägsen framtid.

Jösses vilket långt inlägg det här blev

söndag 18 oktober 2009

Bling bling - it's a bad boy thing


Diesel (min brorshund) har fått ett nytt halsband i guld(färg).

fredag 16 oktober 2009

Deadline time


Deadline på order för Nike q2 idag. Det betyder dubbla datorer på skrivbordet och ett glatt humör. Ser faktiskt mycket, mycket bra ut.

torsdag 15 oktober 2009

Google Alert - sneakersnstuff

Jag har ett Google Alert satt på sneakersnstuff för att hålla koll på när vi poppar upp online. Dagens var rolig på flera sätt. Dels är det ju roligt att Sneaker Freaker har noterat hur mycket nya bra grejer vi har fått in. Men något som är ännu roligare är att de först skrev att vi var tyskar. Fortsatt roligt blir det när man klickar på länken - för då har de upptäckt sitt misstag och tagit bort det med "German". Det är inte lätt när man är Australiensare och inte bor i Sydney

Tänk om de visste hur mycket bra nyheter vi nu har fått som vi inte ens har hunnit fota ännu...



Google Web Alert for: sneakersnstuff

NIKE PREVIEW (SNEAKERSNSTUFF) - Sneaker Releases - Sneaker Freaker ...
Oct 14, 2009 ... Christmas has come early at German spot Sneakersnstuff with a massive Nike shipment hitting their online store this week.


 This once a day Google Alert is brought to you by Google.

tisdag 13 oktober 2009

Fwd: Höstens Schmoove sparkar skiten ur det förväntade

Varför får jag sådana här nyhetsbrev? Det är ju helt bortkastat på mig. Men istället för att klicka på länken för att avsluta nyhetsbrevet (som jag gjorde förra gången) så skickar jag det till er så att ni kan läsa om det.



---------- Vidarebefordrat meddelande ----------
Från: Varite Agency-Schmoove <katrin@varite.se>
Datum: 13 oktober 2009 16.37
Ämne: Höstens Schmoove sparkar skiten ur det förväntade


 

Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

Höst- och Vinterkollektionen finns nu i Butik!

När SCHMOOVE nu lanserar den efterlängtade kollektionen för höst/vinter 2009 är allting precis som vanligt. Det lilla franska undergoundvarumärket med far och son Rautereau vid spakarna fortsätter att fascinera modevärlden och leverera det oväntade. Den rockiga skorebellen har mognat men utan att tappa experimentlusten.
Kollektionen som kännetecknas av kontraster bjuder bland annat på vilda materialexperiment och helt nya modeller, till exempel seglarskor i bästa möbeltyg och en bred linje av skitigt eleganta boots för alla tillfällen.

Världskampanj från den kreativa Myllan!

Samtidigt som kollektionen för höst/vinter -09 lanseras pågår arbetet för fullt med nästa kollektion. Konceptet och fotografierna till den internationella kampanjen för höst- och vinterkollektionen 2009 har redan utvecklats i Skåne av ett regionalt kreatörsteam. Katrin Ströberg som varit art director har tillsammans med fotografen Freddy Billqvist tagit fram ett kampanjkoncept med starka och vackra bilder som underhåller och provocerar. Samtliga modeller är kreativa levnadskonstnärer från Skåne som är aktiva inom musik, konst och film. Nu har samma kreativa arbetsgrupp fått förnyat förtroende från Frankrike och just nu pågår förberedelsearbetet med fotograferingen för kollektionen vår/sommar 2010.
Katrin Ströberg står också bakom SCHMOOVEVILLE som kommer att växa fram under hösten. I den franska byn skapas livsstilen alla vill leva ut och på bloggen www.schmooveville.se väcks en invånarna till liv som världen kan följa.

 

 

Älskade kontrast

SCHMOOVE hyllar individen och kontrasten. Maxime Rautureau har skapat en helt egen typ av sko, en hybrid med en fot i gatumodet och den andra i de fina salongerna. Hans estetik, originalitet och humor gör att SCHMOOVE ofta beskrivs som den perfekta mixen mellan sneaker och mer uppklädda alternativ. Tradition blandas med nytänkande, ibland på gränsen till det absurda, men alltid med ett läckert resultat.
SCHMOOVE bevarar den franska designtraditionen med hög kvalitet, rena linjer och funktionalitet, men tar steget längre genom att ta avstånd från konventionen och leka med färger, mönster och skornas konstruktion. I uttrycket finns en tydlig kontrast. Det är finskor och sneakers som influeras av det nyskapande – musik, serietidningar och andra fenomen. Samtidigt är SCHMOOVE retro.

 


En kreativ favorit


SCHMOOVE blev tidigt en favorit bland unga och kreativa. Många artister har setts i de karaktäristiska skorna och under åren har SCHMOOVE genomfört många samarbeten med musiker och konstnärer. Nyligen lanserades till exempel samlingsskivan SCHMOOVE Compilation som är ett samarbete med den franska dj:n Julien Plaisir de France. Samlingsskivan med huvudsakligen elektronisk musik innehåller Schmooves favoritmusik och musiker.

 

För ytterligare information och högupplösta bilder besök www.schmooveville.com eller kontakta:

Katrin Ströberg, VARITÈ AGENCY

telefon: +46738-098445

e-post: katrin@varite.se

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 


måndag 12 oktober 2009

En isbjörn


Möttes av den har killen när jag kom hem. Obeskrivligt mysigt. Vi är inte helt säkra på oliver ännu. Kan vara så att det blir Charlie istället

Linn & Freddie

Jag (och säkert en del andra) fick ett SMS i helgen. Från Linn. Skivan "Waiting for spring" finns nu på Itunes - Junodownload och Groove Distribution.

Eftersom jag har tjatat lika länge som jag har väntat så gick jag givetvis direkt till itunes och köpte skivan. Det var väl värda pengar - tycker att det är en oväntat bra skiva, och då har jag ändå förväntat mig att den skulle vara riktigt bra.

Jag hoppas att den får den uppmärksamhet som den förtjänar

fredag 9 oktober 2009

Veckans Café kommentar

Fick deras nyhetsbrev idag. Inte en vimmelbild med Daniel så långt ögat når. Undrar om de faktiskt läste mitt senaste Café inlägg. Faktum är att de ringde och frågade om jag var arg på dem eller något? Jag som bara försöker att hjälpa dem att bli bättre. Otack är världens lön. Jag sa som det var. "Jag gillar er, men det är ju roligt att ni inte klarar av grammatiken på sneakers vs sneaker". Det höll dom med om - sen telefonkramades vi och var sams igen.

Och Obama fick fredspriset. De kunde inte ens vänta ett år innan de gav det till honom. Jag gillar ju Obama - men det känns ju som att någon måste ha förtjänat det bättre än Baracken.

Nu ska jag göra bokföring. Det är inte så roligt...

torsdag 8 oktober 2009

Varning


Larmat och klart... Tråkigt, men nödvändigt kanske..

onsdag 7 oktober 2009

Get your ass...



Det finns tydligen mixtapes att lyssna på i Malmö. Läge för att kvista förbi och göra det kanske?

tisdag 6 oktober 2009

Vill inte sova


Det här lilla kärleksmonstret har inte fattat det här med natt och sova

Nike möte


Peter är ju pappaledig. Så vi klämde en cola och en delicato boll i hans ära

En dunk och matchstraff.... bra eller dålig debut?

måndag 5 oktober 2009

Möte med The Jens


Spännande grejer på gång

Adidas Consortium City Series


Adidas Consortium släpper taget om Rod Laver och går vidare med City Series. Den 17 oktober släpper vi Bodega Boston, Undefeated LA Trainer, Solebox Berlin och Sole Service Olso.

Tanken var att man skulle använda den befintliga skon och lägga till en färg för att sätta en twist på den.

Men, finns det inte en Adidas Stockholm? Undrar om vi kommer att få berätta mer om det i början av November....

Bilderna har jag nu snott från nätet - men det är samma bilder som adidas skickade mig. Du kan dock läsa mer om det på Sneaker Freaker eller på HS. Eller så googlar du bara - det finns massor med information att hämta på google tydligen.

fredag 2 oktober 2009