måndag 31 maj 2010

Finaldags



Boston och LA är inga främlingar direkt

fredag 28 maj 2010

Lika som bär -ish


Ovan: Charlie vs Common

och här klassikern - Biggie vs Charlie (4 månader...)

Nike Stadium - lite svårare än TierZero

Sneakersnstuff blev ju efter nästan 10 i gamet TierZero klassat för ett par år sen. Det innebar att vi fick tillgång till det allra svåraste från Nike. Ibland är det så svårt att man knappt tror att det går att sälja... Man får dessutom inte sälja det online - fast man får göra det om folk mailar eller ringer...

Nu har det dock krypit fram en ännu högre nivå. Nike Stadium. Och visst, vi började tjata på Nike direkt - men det är svårt när man ligger i Stockholm. Den lilla klick som bestämmer gör sig inte så ofta besvär att åka norröver. Våran reps (Heja Hinken) tröstord var att "det kommer mest väldigt osäljbara produkter från Nike Stadium i alla fall" "det kommer att finnas några skor som ni vill ha, men då måste ni också ta in en massa sko och produkter som ni inte vill ha". Det senaste vet jag inte om det var ett exakt citat, och då kanske man inte ska skriva ", men det var så jag tolkade det i alla fall.

Och idag så rullar detta upp på hypebeast

nike solve sundsbo elite series 1 Nike Stadium: Elite Pack by  Sølve Sundsbø

The Nike Stadium campaign sees an update today as the brand’s unveils its latest development with artist Sølve Sundsbø. Having worked on an illustration for the Mercurial Vapor Superfly II boot, this latest development sees Sølve produce visuals for the Nike Elite Series. Further insight from Nike is offered below.

We had him reinventing the Mercurial Vapor Superfly II boot. The result astonished us so much that it would have been a match made in heaven having him to portrait the whole brand new Nike Elite Series, including therefore CTR360 Maestri, Total90 Laser III and Tiempo Legend III football shoes – all graced by a reengineered outsole, super-strong lightweight carbon fiber plates and high contrast colors that distinctly improve on-field visibility. Actually, an ever-mutating and crazily daring combination of colors and technology is one of the trademarks in Sølve Sundsbø’s work: what we got here is really likely to be a perfect match.


Och jag kan inte göra annat än att hålla med Hinken. Det är många vackra ord i den texten - men bilden har ju inget med sneakers att göra. Det verkar vara någon dansk som har kladdat fram lite skor på en kanvas eller något. Tror att skorna i sig (fopåll) är klassade som Stadium - men jag är inte säker. Informationen är ju ganska knapp.

Fast det är klart att vi ändå kommer att tjata om att få bli Stadium konto. Är det limiterat så säljer det. Vi skulle kunna sälja älgbajs om det var så att Nike sagt att det var någon hittills okänd konstnär som har lagt bajset i små högar, och att det vara fanns 300 små bajshögar i hela världen.

Äh, jag är nog bara ledsen över att vi inte får Nike Stadium skorna - de där blåa Lunar Chukka Woven hade varit lättsålda. Men det kunde varit värre antar jag. Har fått höra från de som ligger i Götet, att det är jobbigt eftersom all media i Sverige utgår från Stockholm... Så, allt är relativt antar jag (och den här sista texten skrev jag till i efterhand för att jag inte skulle låta så sur...)

torsdag 27 maj 2010

Nya Imaginary Foundation T-shirts




Håller på att packas upp as we speak. I din butik snart. Och butik betyder i det här läget sneakersnstuff, zoovillage, footish i uppsala och sportif i linköping.

tisdag 25 maj 2010

Charlie gillar mat


Katty hade beställt massage idag. På någon massageskola. Inget hon rekommenderade. Och när hon kom hem så blev hon sjuk.

Charlie fyller 9 månader idag. Men han är tydligen större än en "normal" 9 månaders, vad nu det betyder. Han gillar i alla fall att äta - här är vi inne på efterrätten - päron och mango. Huvudrätten - kalkon med ris - gick ner i samma tempo.

Linns måndagslåt - på en tisdag

Lords of the Underground - Classiks



150 kr är fan gratis för den här kvällen. Det får man inte ens en skämsremsa från SL för längre. så det är bara att svänga förbi och köpa biljetter innan de tar slut

fredag 21 maj 2010

Biggie, Oskar och Tuan



Grattis på födelsedagarna - i morgon fyller Pac-Man 30 år tydligen

Svensk hiphop 1999

Matte Viet-Naam bjöd på den här (och sig själv med andra ord) på sin Facebook idag. Tycker den var värt att dela vidare

torsdag 20 maj 2010

Och vips, så fick vi en ny Nike (NSW) yta





I måndags klockan 14.00 kom de med verktyg och färg. Idag klockan 11 var de klara (nästan). Det var snabbt och bra. Nu fattas bara lite krokar, lampor i provhytt, speglar i provhytt - och sist men inte minst - artwork från Jonas Wiehager

onsdag 19 maj 2010

Handelsministern och jag och Peter

Vi surrade om livet, Pajala, moms, kassalagen (grr), kortbedrägeri (grr igen), kommunister i manchester byxor, hur bra fester det var hos MUF i Kungsängen, export, import, utveckling, bakgrund och annat.

Hon var trevlig, och det hela flöt på. Men man blir ju inte handelsminister om man är otrevlig antar jag. Mitt krav på att ta bort momsen bollades snyggt vidare till Anders Borg - så Anders, du är välkommen att slumma på Söder du också så att vi kan ta ett snack om det där.

Nu ska jag bara re-tuscha den här bilden så att jag får bort mina "love-handles" innan jag skickar den till de tidningar som ville skriva om det....

Jag hälsade självklart på Säpo-killen också, men sen väntade han utanför.

Inbjudan till konstutställning - Mattanter


Sebastian Skarp var den som plåtade alla samer när Denim Demon var på turné. Han har haft utställningar lite här och där innan också, men nu är han på g med en ny utställning. Eller som han själv sa det "Nu har du en bra ursäkt att besöka jakan i sommar..."

Idag kommer handelsministern på besök - bäst man städar lite

Bra skolfoto på Ewa Björling

Det känns ju lite märkligt när dom ringer från ministerkansliet och frågar om handelsministern kan komma och hälsa på. Jag skulle ju haft ett föredrag idag på Grand Hotell, men min förkylning satte stopp för det. Kändes inte som att min hals var med på noterna att stå och ramsa i 45 minuter.

Men jag har inte fått besök av en minister förr, så jag ska proppa i mig alvedon, nässpray och allergitabletter så att jag är alert när hon kommer.

Jag tänkte kräva sänkt moms, lägre skatter och ett jämnare skatteläge med resten av EU så att vi kan konkurrera med Tyskarna och Engelsmännen. Och så ringde UPS och sa att de blivit tillsagda av Rysslands regering att de inte får leverera till privatpersoner där längre. Så det kanske hon kan göra något åt... eller det kanske man måste prata med Carl Bildt om?

Frågan är om hon ens kommer att komma ihåg att hon var på söder om hon får frågan nästa vecka. Känns som att hon får resa runt en del när det är valår.

tisdag 18 maj 2010

Drogbuffé på kontoret



Och vinnaren är... Elsa



Vi hade ju en tävling på våran Facebook sida där vinnaren fick ett par DJ Premier Air Force 1 och två biljetter till Primo kalaset på onsdag. Vinnaren var Elsa - som tydligen också rappar en del. Det här var vad jag hittade på Youtube, men på hennes myspace finns det fler och om du frågar mig, bättre låtar också

Grattis Elsa

Lite tisdags bump

Estelle ft Mz Streamz "Be A Freek" B-more Gutter Remixbymilkcratenyc

Estelle ft Mz Streamz - Be a freak - Bmore gutter remix

på tal om nya milkcrate kollektionen. Jag undrar om vi skulle ta och plocka över Aaron igen. Han har ju inte varit här på ett år nu. Någon som har en åsikt?

måndag 17 maj 2010

Ontario - "Ey Shuno"

Såg att vi hade besök på kontoret idag, när jag var borta. Kärt barn har många namn - "låtar som dj's fortfarande väljer"

Fan också, jag har haft fel så länge

Men på min tid så gick man inte i högstadiet när man gick i 6an... Så det är klart grabben är förvirrad

Johan i New York

Vi väntade på Peter, och Johan berättade vad han hade för kläder när han var yngre. Jag tror att jag skulle bli en sådär bra dokumentärfilmare...

Ändå lite roligt




Som sagt, hemma och är sjuk - har lite tid över... hittade denna på Sneaker Freaker Världens största levererar en rolig reklam. Nästan värt att ta fram våra Fittlicker t-shirts igen

Looptroop och Timbuk - Guru tribute



Jag är hemma sjuk idag... känns sådär.. Skummade igenom lite bloggar och såg denna på Peters blog. Katty tror att Jason mest rappar på Svenska för att engelska är för lätt för honom

Undrar om Solar kommer att höra av sig till boysen med en stämning...

tisdag 11 maj 2010

Nya t-shirts från Acrylick


Rasslar upp på sneakersnstuff hemsidan inom kort - finns på söder sen i morse

Glovve skickade ett brev och sa att han inte tyckte att det var ok

Den här killen skickade ett brev och sa att om vi inte slutar sälja och förstör det lager som är kvar av den t-shirten vi gjorde så blir det dålig stämning... (ordvits)


Så, man kan säga att det blev en riktigt limited edition detta

måndag 10 maj 2010

Tack ska du ha


Bra avslutning... Fick åla mig in genom passagerardörren...

tisdag 4 maj 2010

Mitt i naturen


Känner mig lite lantlig idag. Gick ut för att hämta rabarber för att göra paj (oh yes). Stötte på en igelkott som rota runt medans jag skar rabarber. Inga konstigheter. Ganska oblyg var han också, jag var i alla fall en halvmeter bort.

Fest på torsdag!


Oskar lovade mig en hot-shot i sommar om jag bloggade om det här. Men det hade han inte behövt lova. Det här är helt klart blog-material. Jeansnerdar unite!

"Välkomna till Café Opera nu på torsdag 6/5. Det kommer bli ett sjuhelvetes drag!