torsdag 29 juli 2010

Reebok Alien Stomper


Såg Alien 3 häromdagen. Hade faktiskt inte sett den innan. Tyckte att både 1 och 2 var helt ok, så jag fattar inte varför jag inte hade sett den. Men såhär i efterhand så fattar jag bättre. Ganska kass rulle.

Men skorna var på plats. De lär ha gjort premiär i Alien II - men hängde med även i III. Vi har haft dem inne lite då och då tidigare - och nu är det alltså dags igen. Lär dyka upp på sneakersnstuff efter helgen.

Bilden är tagen från HS

Timbuktu parodi - den engelska översättningen


Verkar som att Jason gör ny succé i USA - bra svenska kocken översättning

Feta props till Big Dick som skickade mig videon

tisdag 27 juli 2010

Varför bröderna Toft var upprörda över att Pentland tagit över Footpatrol - eller hur man tappar tråden i ett bloginlägg på bästa sätt

Sista kvällen i Berlin så orkade jag inte riktigt hela vägen, utan settlade för samtal över ett par öl tillsammans med bröderna Toft (Hanon-shop). Vi har träffat Brian och Edward vid ett antal tillfällen, och eftersom vi många gånger tänker likadant så kommer vi bra överens.

Brian är den som oftast för samtalen, och Edward tänker mycket och kommer med insiktsfulla kommentarer - eller övar på sin svenska. Tidigare under kvällen så hade Brian låtit sin besvikelse svada över någon stackare som jobbade på Puma som läckte en liten hemlighet om ett kommande släpp gällande Size? 10-års jubileum.

Modellen som är föremål för hemligheten är en modell som Toft tyckte att de hade grävt fram och pushat Puma till att släppa - men när den väl släpptes (alltså, inte den som är hemlig - den är inte släppt - men en annan variant av samma modell som den som är hemlig - follow?) så gav Puma, inte helt oväntat, Size? lite större kred och frihet än vad de gav Hanon. Jag fattade inte riktigt hela bilden, men jag antar att om exempelvis Nilson hade vetat vad de höll på med när de startade Radical Sports, eller om Stadium hade varit intresserade av att göra Red Devil till något bra (nu har de ju sålt det hela så...) så kanske vi hade varit i samma situation i Sverige. Där har vi kanske tur att vår marknad är så pass liten att den inte ens kan mäta sig med UK.

Grunden i att bröderna var upprörda var att de nu ser samma sak hända som de såg med skatebutikerna när det begav sig. Tofts har ju varit med i gamet mer än dubbelt så länge som oss, så de har en del insikt. Jag läste något som Woody skrev på sneakerfreaker för inte så länge sen - om independentbutikernas död. Det var ganska intressant läsning, om dock något onyanserat och konservativt tänkt. För att summera läget så kan man säga att det som indiebutiker som Alife, Hanon, sneakersnstuff, Patta, Footpatrol (RIP och välkommen tillbaka), Nort (RIP) osv har byggt upp - nu håller på att kapitaliseras av större och fulare fiskar.

Brian var ganska upprörd över hur leverantörerna nu sitter i knät på Pentland - som genom sitt huvudägande i JD sports och Size? mer eller mindre kontrollerar den brittiska marknaden. Men informationen om vem som är vad är något utspädd så jag blev lite nyfiken på vilka Pentland egentligen är.

Pentland startade någonstans på 30-talet i Liverpool som Liverpool Shoe Co. Tanken var att vara grossist åt skokedjor i UK. Äkta paret och grundarna Berko och Minnie Rubin var slitvargarna som jobbade upp företaget och de köpte under en period fram till mitten av 60-talet upp ett gäng konkurrenter och fabriker. En av deras större hits var "beatle bootsen" som var nästan lika stora som Beatles själva.

Men det hela gick nedåt 1967 när tullar från Asien och andra kostnader ökade dramatiskt. Gubben Berko pallade inte trycket och trillade av pinn 1969 - och lämnade företaget till Stephen Rubin. Stephen Rubin var inget dumhuvud. Han var en ganska så klyftig investerare visade det sig. Han köpte 1971 något som hette Pentland Maritime Shipbrokers Ltd men bytte namn och startade en rad företag som alla började på Pentland någonting. Grabben (som bara var 30 år när han tog över) var överallt. Bland de bättre historierna så köpte han 51% av Unican för 51 pund. Unican pysslade med öl och vin, vilket verkade funka - och han sålde sin halva i företaget till Robertsons för en miljon pund fyra år senare...

Någonstans mot slutet av 70-talet så börjar vi närma oss märken som vi känner till. Bland annat så dyker Pony upp, både som licens för UK men lite senare också för USA. 1981 tillförskaffade sig Stephen Rubin 55,5% av Reebok USA - alltså, licensen till märket som på den tiden ägdes av J.W. Foster - ett gammalt engelskt skoföretag som tillverkade sportskor för hand till världens bästa atleter. Stephen Rubin satte sig som VD, eller styrelseordförande snarare, och lärde jänkarna ett och annat om att tillverka skor i Asien.

Och - trots att vi tycker att det är coolare att säga att Air Force 1 och Superstar har byggt sneakervärlden - så hade det kanske inte ens varit möjligt utan Reeboks aerobics påhitt - något som Stephen Rubin låg bakom. Det är skon som vi idag känner som Freestyle Hi - och Princess. Det mest revolutionerande med den skon var att man använde samma material som man anväder till handskar för att tillverka ovandelen - vilket gjorde skorna väldigt mjuka och sköna. Det i kombination med en mängd färger och bra reklam tog hela USA med storm, och Reeboks utveckling var enorm. En intressant sidonotis är att det alltså var licenstagaren Reebok USA som skapade det Reebok vi känner idag. Och de köpte också ut resten av Reebok från J.W. Foster 1984. 1986 så hade Reebok 34 % av den amerikanska marknaden, vilket inte är att säga lite det.

Och Stephen Rubin verkar veta när man ska sluta också. Han sålde av Pentlands alla delar i Reebok 1991. Det lär ha varit meningskiljaktigheter med Paul Fireman (den amerikan som ägde resten av Reebok när Stephen klev in i början av 80-talet) som motiverade försäljningen. Och med tanke på hur det gick för Reebok efter det så känns det ju som att Pentland hade en stor del i succén.

Sen ramlade det på. Det var Kyla och värme företag, och det var Speedo, och det var Ellesse osv.
Idag frontar Pentland med alla möjliga märken på sin sida - men är också huvudägare i John David Group (med 57%) och därmed också ansvariga för och i Size? och numer Footpatrol.

Så - Tofts har säkert all anledning att vara oroliga, det är inte mycket som Stephen Rubin har gett sig in i som har gått dåligt. Även om han idag säkert sitter en jävla bit från beslutsfattandet på Footpatrol...

Herregud vad jag tappade tråden i det här inlägget. Och säkert en hel del läsare också. Men det var intressant att göra re-search - och det kanske upplyste någon om läget i alla fall?


fredag 23 juli 2010

Nike Blazer Mid Supreme Livestrong Tier Zero

Vi har fått in dem - men vi har inte hunnit få upp några bilder på dem på siten. Dock fick vi bara 3 par - så de är ganska så limited... Släpps på sneakersnstuff på Åsögatan idag

måndag 19 juli 2010

Hamptons och Livestrong



Semestertider - då är det klart att det blir ännu svårare för Nike att leverera i tid... Dessa skulle ha släppts i helgen som var, men vi kommer att släppa dem till helgen som kommer istället. Det är ju lönehelg, så det kanske är någon som blir glad

Det kommer en Blazer LAF också - men av någon anledning så kan jag inte hitta några bilder på dem alls. Vi får se hur de ser ut. Klart är i alla fall att LAF skona är sjukt limiterade. Köläge på lördag för de som är sugna.

Hamptons - idag eller i morgon
LAF - lördag - 11.00 i butik - maila butiken efter 11.00 om ni är sugna men inte kan komma till butiken

fredag 16 juli 2010

Sneakersnstuffs nya denimavdelning




Samma sak här - lite mer lampor och fylla upp med jeans så kommer det här se så jävla bra ut

Sneakersnstuffs nya tjejavdelning





Nu ska bara produkterna på plats och lite nya lampor så kommer det här bli riktigt snyggt

Pruttljud och hicka - pappabloggen

om man äter spaghetti och köttfärssås för snabbt så får man hicka. Och då är det svårt att göra jämna och fina pruttljud.


Men vi har i alla fall roligt

Charlie har börjat lära sig att ta av sig blöjan. Kan det bli ett problem?

torsdag 15 juli 2010

Jobba lite idag - pappabloggen


Vår kille gillar inte att sova. Vi har provat de flesta metoder. Antar att man får helt enkelt vänta ut honom. I natt var ändå hyfsat. Han däckade efter endast 15 skrik och gråt runt klockan kvart i sju. Vaknade vid åtta, men somnade om snabbt. Vaknade igen vid nio, och somnade även då om snabbt. Sen sov han till halv tre - då fick han välling som han tömde ganska snabbt. Sen vaknade han igen vid halv sex. Då fick han komma och sova i våran säng. Fast det hjälpte inte. Jag fick gå ner och göra en ny omgång välling som han fick i sig vid sex. Sen fick jag bära honom tills han somnade igen.

Nu sover han, men jag är vaken. Och eftersom jag tänkte jobba idag så var det lika bra att sätta igång. Har lagt New Balance för våren 2011. Ser ganska bra ut tycker jag. Nu ska jag packa ihop mig och åka till jobbet.

onsdag 14 juli 2010

Filmar du nu? feat. Johnny Balle pt.2

Nej Mr Balle - det gjorde jag inte

Här åkte Peter med också. Tror att denna var mer slump än konst

Här börjar det gå upp ett ljus för Balle

Den lille fete - classic

Perukmannen - det tar inte så här lång tid att ta en bild Johan

Filmar du nu? feat. Johnny Balle

Det började någonstans i Vegas tror jag. Förmodligen av en slump. Men det är lite roligt att filma Johnny Balle när han tror att jag ska ta kort. Såg det först som en hobby, men nu är det en konstform. Ska försöka leta fram fler av dessa

Gimp - en bra start

Vykort till mamma - stil poäng till mr B

Åh...

Nike Lunar Air 180


Jag har ju semester inför min pappaledighet. Men det ser ut att ramla in godbitar på sneakersnstuff i vanlig ordning. Lunar Air 180 är en av dem. Jag är lite osäker på priset, det är alltid lite oklart när det gäller Quickstrikes. Men den släpps på fredag i alla fall. Kanske är lika bra man går till jobbet i morgon så att man får sig ett par.

En dag med grabbarna - pappabloggen





Jag tror jag ska anmäla mig till pappablogportalen eller vad det heter. Jag ska ju vara pappaledig i höst, och vad gör man inte för att få fler läsare?

Anyways, Lördag på Utö, Söndag på Ålö och Måndag utanför Karlslunds Marina... Jag har fått mer sol än föreskriven lämplig dos, och mina axlar är starkt rosa. Så tisdagen gick ut på att undvika solen. Jag och Charlie mötte upp Roberto, hans grabb J och Big Baby Blues. Det var ju varmt i vanlig ordning så Tantos nya "strand" var platsen att ses på. Jag och C softade i skuggan, men de andra badade i Mälaren. Måste ha varit sjukt varmt i vattnet. Ray ser ut att ha gått ner några kilo också

Söndag på Ålö





På utsidan av Utö, och på utsidan av Ålö som ligger söder om Utö så finns det helt sjukt fina sandstränder. Det är ju lite otympligt att ta sig dit, vilket gör att det inte är så mycket folk där - ett stort plus om ni frågar mig.

Bra fräs på solen, och bra värme i vattnet. Till och med jag badade. Och för dom som känner mig så vet ni hur sällan det händer. Fast jag skönjar en förändring på det planet nu när man är pappa

Lördag på Utö



Micke och Sara var barnvakt åt Mickes syrras unge. De vart smått chockade över hur mycket energi det går åt att passa barn.

Det var ju fint väder och jag var inte alls sliten efter Berlin, så vi åkte ut till Utö för att äta lite strömmingstallrik (och Cola, morfar vänder sig i graven).

tisdag 13 juli 2010

Man kanske ska ha en rubrik på det här? Berlin - sista dagen

Johnny Balle önskerdrömmer

Anton Olsson sitter och myser på Seek. Verkade något mindre sliten än vad jag kände mig

Finaste jackan i Berlin. Kommer dock först till våren 2011.

Oskar Sommarlund
Tekask (Edit - det heter tydligen Te-knekt...)... ett jävulskt påfund med Gin, socker och te. Varmt så klart... för det var ju bara 40 grader ute
Vi kände oss färdiga med mässan och drog till Pan-Asia istället. Något som vi gör varje gång tror jag. Det är trevligt, men ska man äta där så är middag bättre än lunch.
Japp
Fullast i Berlin 2010? Kvällen innan så hade en av dom (för andra kvällen i rad) tydligen tagit av sig alla kläderna på dansgolvet - inte ens strumpor kvar... Den andra hade betraktat och utbristit "pretty epic". 1 spänn till den som gissar på vem som är vem i den här historien
24 kilates x Asics - kommer i slutet av Juli
Mita x Asics - kommer senare i höst
Sneaker Freaker x Asics - kommer också under hösten
Random Asics skor - några kommer i höst, resten senare
Lite kvar att jobba på
Rolig tysk skylt om man är svensk
Jävligt bra bild på Balle. Charlie är också förtjusande, men det är hon ju alltid. Det är Balle också, men just den här bilden var mycket bra. Jag tycker han ska ha den som facebook bild - kommer han få tjejer på
Äpple och mynta på Monsieur Wong - måste komma ihåg att göra själv. Mr Wong har fö stans bästa vårrullar

Extra Günstig Stoppen
Extra Günstig Elskåp
WoodWood x Ellesse kalas. Very 70-ies. Det var poolparty, och i min naivitet så hade jag badbrallor under shortsen. Precis som om jag hade tänkt att bada. Skavsår i grenen....

WoodWoodstock

Herr Karlsson unt herr Andersson - showcase
Tuan är fortfarande vaken - men vi la ner aftonen relativt kvickt - trots tappra försök. Vi gled med Måns till Bar Tousend där han hade lista. Men han hade lista för 20 pers, och vi var typ 60 pers. Ingen fara skedd eftersom vi var trötta och slitna ändå
Min rumskamrat - min kamera var för långsam
Inte så glada att lämna
Tröttast
Trött
Trött
Trötta
va?
Borta bra men hemma bäst. Som vanligt när jag är bortrest så har Katty klippt grabben. Mohawk passar honom. Han ser ut lite som de som äter krokodil i den amerikanska södern