onsdag 28 september 2011

Just ja, jag var ju i London förra veckan

Det har jag glömt att berätta. Nike jobbar ju med Jun Takahachi som för ett år sen lanserades Nike X Undercover löparlinjen. Tanken från Fraser Cookes sida var att få in Jun Takahachi hos Nike på något sätt. Och eftersom Jun nyligen blivit "born-again" runner så ville han göra en löparkollektion åt Nike.
Fördelen med att låta någon utifrån göra en helt egen kollektion är att den inte kommer att se likadan ut som resten av Nike's löparprylar.

Den 16:e oktober så släpps den nya kollektionen för Fall 2011 (som ser sjukt bra ut) och Nike ville att vi skulle komma över till London för att kolla lite på den, och på Spring 2012 (som också ser sjukt bra ut).

Och det är ju roligt att åka till London. Tack för en bra resa Hinken. Jag hade roligt. Skönt att bröderna Vildsvin (danskjävlarna) inte kom. De är så stökiga.


Packar ner det jag behöver i nya SNS Luxe bag - Check!

För att det var det som gällde

För ett par år sen så gillade jag att gå till Selfridges för att handla. Nu kändes det som att jag var ett par år för gammal. Det var alldeles för mycket dunkadunka och starka färger där.. Tur för mig att jag kan hitta nästan samma saker + lite mer i källaren på Liberty

Lunchpaus. Tempurafisken inne i dessa rullar vann den tävlingen

Det tyckte Henke också. Han gillar tempura. Ganska ogöteborgskt av honom tycker jag.

Peter gillade dom också. Men jag tror att han gillade ölen lite mer.

Jag gillar macarons jävligt mycket. Vill ni göra mig glad - hooka på färska macarons. Sjukt gott

Från lunchen på Yauatcha var steget inte långt till det här stället. Det hade Johan gillat tror jag.

Vi gick mest förbi där av en slump. För vi hade fått i uppdrag att köpa Adidas x Footpatrol skor till Johan och Charlie. Dom hade också en Charlotte Hornets keps som jag ville köpa till Charlie, men Peter sa nej. I övrigt så såg Footpatrol precis så bra ut som man kan förvänta sig när en av världens största sportkedjor (Hej JD Sports och Pentland) köper upp en lite hipp butik och startar om den.

Sen gick vi på bio

Skoja bara. Sen gick vi och levererade senap.

Skoja bara. Sen gick vi och sydde upp kostymer.

Skoja bara igen (sista gången, jag lovar). Sen gick vi och hängde med Jeff Staples polare på en bar.

Har du leg?

Du är snygg, du får komma in

 Sen gick vi till hotellet för att vila lite. Vi hade ju gått upp klockan 5 på morgonen för att åka till London, så självklart så fick jag rummet två våningar ovanför dom här herrarna.

Och självklart så hade jag en tavla i taket.

Sen gick vi till Imami eller Imani eller Armani eller något liknande. Det var också asisatiskt. Nästa gång hoppas jag att vi får åka till Tokyo för att hänga med Jun lite. Anyways - det som utmärkte det här stället var att man fick beställa själv. Man fick allt projjat på sin tallrik - beställde. Kollade att kocken gjorde rätt, och fick in det på bordet. Och det var bra mat också. Väldigt gott. 


Och dom hade macarons. Jag gillar ju macarons. Det är gott.

Jag gillar också Mojitos. Här ser ni en Mojito med bär i. Den var stor. Och god.

Ett par, tre mojitos senare så var det dags för frukost. Det är viktigt med frukt.

Och efter den asiatiska uppladdningen (plus en Pizza med Dr Wernhult och en trevlig skåning från Löplabbet) så fick vi leta upp 1948. För er som inte vet, så är det Nike's hemliga butik där man visar upp sina grejer på ett coolare sätt än på Niketown. Jajaja, de har några andra saker också. Något italiensktillverkat måste man ju ha om man är en skitcool hemlig butik i London.

Snygg är den i alla fall. Btw - Jordan 5 är tydligen bra för rugby. Och Air Force 1. Och Sweet Lew (ett vulcat monster en bra bit ner i coolhetsstegen) är tydligen en riktigt bra löparsko, för den kan man köpa på Nike's nya löparbutik vid Covent Garden.

De hade ett fint bibliotek med böcker. Självklart var jag och Peter med i böckerna.

Så här ser det ut utanför den fina hemliga butiken. Löplabbetkillen tyckte man kunde stänga butiken för att spara kostnader lite. Jag menade på att det säkert finns andra kostnader att dra ner på om man letar lite.
Men jag fattar hans poäng lite.

Det var ju inte så att det rusade förbi människor på den glamorösa gatan utanför.

Sen ville Henke ta tunnelbanan till flyget. Men där fick han tji. Det var ingen underground. Det var självklart overground.

Vä på flygplatserna så fick bara generaler boarda. Vi vanliga dödliga fick vänta eftersom vårat flyg var försenat. Vilket var tur för mig, för då hann jag glömma mitt pass och mitt boardingkort i säkerhetskontrollen.

Planet hade de parkerat ett par kilometer från gaten. Men de hade byggt en skitlång tunnel från gaten till planet, så det var lugnt. Här är vi halvvägs in.

Som sagt, det var en rolig resa tycker jag. Det är alltid roligt att resa. Ser fram emot nästa resa snart (hej alla mina leverantörer, vart ska vi åka?)

tisdag 27 september 2011

Milkcrate x Mobb Deep - Illson



Genom åren så har vi jobbat med ett antal märken. Upper Playground, Imaginary Foundation, Acrylick osv osv. Vi har haft dem i butiken, och vi har sålt till andra butiker. Framöver så har vi lite planer på att expandera butikerna, och då valde vi att sluta med en del märken.

Men ett märke ligger lite för nära hjärtat, samt gör fortfarande lite oväntade grejer. Milkcrate Athletics.Så vi kan inte sluta med det helt enkelt. Hans "Everybody Jones" med Jim Jones la jag ju upp här för ett tag sen. Och Greg Nice ft Flavor Flav.

Aaron Lacrate har snackat lite om det här Mobb Deep samarbetet ett tag.

Så - om det var någon som undrade varför vi har Milkcrate Athletics så är det för att vi gillar det. Och fred och kärlek till Sportif Jonas som gav oss blessings att jobba ihop back in the days. Om alla körde Jonas rena stil så skulle jag inte behöva ringa så många griniga samtal till försäljningskåta leverantörer.

Och just det - Tisdagspepp!!!


fredag 16 september 2011

Det är ok att känna



Nej, det här är inte fredagsdepp. Det här är en del av vardagen och något man bör ta in.

Och på tal om ingenting så tycker jag att Sverige Demokraterna är ett rasistiskt parti.

tisdag 13 september 2011

Tisdagspeppen!

Ok, kan vi försöka vända på detta. Jag är på Twitter. Min feed denna helg fylldes av negativa vibes. Alltså, jag menar inte att folk var ledsna och skrev det, för det är ok. Delad sorg är halva sorgen. Men min feed fylldes av tweets som tryckte ner saker man inte gillade, istället för att lyfta fram saker man gillade. Fick mig att fundera lite, och ja - jag har också skrivit mycket sånt.

Men nu får det vara nog. Om ni fångar mig skrivandes något onödigt neggigt om någon eller något så får ni ett frislag (ett).

Så, nu börjar tisdagspeppen. Tänk er att ni vaknar till detta (bara typ första minuten, sen blir det lite tjatigt). Höj volymen lite:



Sen höjer vi volymen lite till och kör vi på med lite sånt här, och tisdagspeppen är i full gång.





Tisdagspepp!

måndag 12 september 2011

Neneh Cherry - Sassy



Det pratas mycket om musikexport i Sverige. Jag skulle vilja slå ett slag för musikimport

Happy Feelings



Den här går ut till dig, och dig, och dig, och dig och dig och dig. Och dig!

torsdag 8 september 2011

Det kom ett paket


Och därmed kan jag inte gnälla över att jag inte får skor av Nike på ett tag. Tack JC.

You're fucking out, I'm fucking in - Sexfemman



Tack till Facebook för att ni lärde mig om detta

Fast byt ut tonight mot tomorrow...



Berns Terass i morgon. DJ Clark Kent. Dresscode Sneakers. Air Force One The Movie.

onsdag 7 september 2011

DJ Clark Kent - pt. 4 - 2 dagar kvar

Ok - vi ska snacka lite om DJ Clark Kent och Jay-Z

Det här är en bra början (lite sneakersnack också - bonus)



CK snackar lite om Jaz-O



Jaz-O och Jay-Z är inte direkt vänner längre. Men tidigt 90-tal så var det nice. The Jaz hade skivkontrakt men Jay-Z hade inte. Som ni hörde ovan så trodde DJ Clark Kent på Jay-Z och försökte få honom signad. Jay-Z gillade inte vad skivbolagsbranchen gjorde med Jaz-O (Jaz-O var ju från the hood, och skivbolagen ville få honom att se ut som Fresh Prince), och hade helt enkelt ingen lust att gå samma väg. Det hela slutade med att de startade ett eget bolag. Ingen dum idé. Anyways, poängen var ju att DJ Clark Kent verkligen verkligen tjatade och trodde på Jay-Z.

Som Jay-Z säger i outrot på My 1st song - "Clark Kent - That was good looing out nigga"

2 dagar kvar.

måndag 5 september 2011

DJ Clark Kent - pt. 3

Tänkte inte mässa så mycket idag. Men jag har satt ihop en playlist på låtar som DJ Clark Kent använt i sina produktioner. Det var allt för idag.  

Och glöm inte bort att det är på fredag det smäller. 

torsdag 1 september 2011

DJ Clark Kent - pt. 2

Ok, så DJ Clark Kent var DJ på 80-talet. Det var Clabbe också, och det gör ju inte honom till "the shit".

Vi får helt enkelt kolla vad Clark Kent har bidragit med som producent. Det första han skall ha producerat är en remix till Troop - kanske inte det hårdaste man har hört, men en start. Det här var dessutom 1989.



Ok, vidare. Har man jobbat med Chub Rock så är man helt ok i min bok



Och nu börjar vi komma in på rätt spår



Och räck upp handen den som inte gillar detta:



Eller den här:




Eller gamla polaren Slick Rick


(Hatten av till Rusiak och Colleone&Webb som också producerade låtar på den skivan)

Lord Tariq and Peter Gunz



Capone & Noreaga



Ice Cube och DMX - ingen personlig favorit, jag har nog faktiskt aldrig hört den förr. Men här hör och ser ni även Clark Kent själv.



Och för att avsluta dagens lektion - DJ Clark Kents mest sålda produktion



Döm inte, det är inte han som har köpt fler av den än till exempel Player's Anthem. Poängen är att DJ Clark Kent inte bara har varit med länge, han har bidragit med en hel del också.

"men va fan, Jay-Z då?" Lugn, det är en vecka kvar tills han kommer. Det är bara slut på dagens lektion

9 September gott folk
Air Force 1
DJ Clark Kent
Sneakersnstuff
Soblue